Thierry Mugler

Η πρώτη μεγάλη έκθεση μόδας του γάλλου σχεδιαστή Thierry Mugler, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ, πριν ταξιδέψει για τη Πανευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο Kunsthal του Ρότερνταμ και από εκεί στο Μόναχο, τη Νέα Υόρκη και αλλού. Εμείς στη Hans Boodt Mannequins είμαστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε με τον σχεδιαστή για την αναδρομική αυτή έκθεση ‘Couturissime’ όπου σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε ειδικά για τη περίσταση, 140 κούκλες οι οποίες έκτοτε ταξιδεύουν ανά τον κόσμο.

Χαρακτηριζόμενος ως οραματιστής, σκηνοθέτης, φωτογράφος και αρωματοποιός, ο Mugler, είναι γνωστός για τις τολμηρές του δηλώσεις και τις ποικίλες δημιουργικές του εκφράσεις. Η ‘Couturissime’ συγκεντρώνει ολόκληρο το πολυδιάστατο ταλέντο του Mugler, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δημιουργίες του, της υψηλής ραπτικής. Οι κούκλες της Hans Boodt Mannequins, ευθυγραμμίζονται στο πνεύμα και στη φιλοσοφία αυτής ακριβώς της επαναστατικής καινοτομίας και δημιουργικότητας του σχεδιαστή και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τις δημιουργίες του, αποδίδοντας τους πνοή και κίνηση.

‘ Η οραματιστική προσέγγιση και το μοναδικό savoir-fair που καθορίζει το μοναδικό έργο του Thierry Mugler δημιουργεί έναν άρρηκτο δεσμό ανάμεσα στη τέχνη και τη μόδα και αυτό είναι κάτι που εκτιμούμε και μοιραζόμαστε. Είμαστε πολύ περήφανοι που υποστηρίζουμε τη παγκόσμια περιοδεία της έκθεσης, για τα 35 χρόνια της εμβληματικής παρουσίας του Mugler- που άλλαξε τη πορεία της ιστορίας της μόδας- με τα μανεκέν μας τα οποία κατασκευάστηκαν για τη μοναδική αυτή αναδρομή’

– Hans Boodt Mannequins

Η Hans Boodt Mannequins σε στενή συνεργασία με την ομάδα του Mugler, προσάρμοσε κάθε κούκλα- από τη κορυφή ως τα νύχια- έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με κάθε ένδυμα του σχεδιαστή. Από τα αρχικά σκίτσα-ιδέες έως τη τελική υλοποίηση, η συνεργασία ήταν αποτέλεσμα άψογου σχεδιασμού. Η Hans Boodt Mannequins κλήθηκε να προσδιορίσει και να μεταφράσει με ακρίβεια τα σκίτσα και τις δημιουργίες του Mugler, ώστε οι κούκλες να ταιριάζουν τέλεια αλλά και να σεβαστεί απόλυτα τις χρονικές προθεσμίες που είχαν τεθεί.

‘ Έχουμε πάθος με τη δημιουργία και εξαντλούμε τα όρια της σύγχρονης τεχνολογίας και της παρουσίασης για την ανάδειξη της υψηλής ραπτικής, υλοποιώντας πρωτοποριακά μανεκέν για τη βιομηχανία της μόδας και για τα μουσεία. Η συνεργασία μας με τον Mugler, είναι η συνέχεια άλλων πετυχημένων project με εμβληματικούς οίκους όπως οι Victor & Rolf, Claes Iversen και Martin Margiela. ‘

— Hans Boodt Mannequins

Kunsthal Rotterdam, 2019.

Photo credits: Marco De Swart.

Thierry Mugler – Couturissime
Montreal Museum of Fine Arts

Photo credits: Denis Farley & Nicolas Ruel.