Hyères

Τα τελευταία χρόνια, το διεθνές φεστιβάλ Μόδας και Φωτογραφίας στην Hyères, αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς προορισμούς για το rendez-vous επαγγελματιών που σχετίζονται με τη μόδα και τα μέσα επικοινωνίας. Προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας έχουν συμμετάσχει στη κριτική επιτροπή : Karl Lagerfeld, Raf Simons, Dries van

Noten και Ricardo Tisci είναι κάποιοι από αυτούς.
Κάθε χρόνο την άνοιξη, το φεστιβάλ Hyères, ανοίγει τις πύλες του προκειμένου να παρουσιάσει και να αναδείξει νέους καλλιτέχνες από τον χώρο της μόδας και της φωτογραφίας. Η Hans Boodt Mannequins είναι ο επίσημος συνεργάτης του φεστιβάλ από το 2016 έως σήμερα.

Από το 1986, το φεστιβάλ προωθεί και υποστηρίζει νέους σχεδιαστές μόδας από όλο τον κόσμο. Από το 1997 έχει καθιερωθεί και διαγωνισμός για νέους ταλαντούχους φωτογράφους. Το φεστιβάλ αποτελεί τον παλαιότερο θεσμό που διοργανώνει διαγωνισμό για νέους επαγγελματίες.

Παρακάτω κορυφαίες εκθέσεις – με σημαντικά ονόματα που έλαβαν μέρος και ως κριτές-

Chloé, 2019

Η 34η έκδοση του φεστιβάλ Hyères, στη Villa Noailles είχε τη σφραγίδα της συμμετοχής της Natacha Ramsay-Levi καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου Chloeη οποία προέδρευσε της κριτικής επιτροπής στο διαγωνισμό μόδας και παρουσίασε επιλεγμένες της δημιουργίες από τις πρώτες της κολεξιόν.

Haider Ackermann, 2018

Για την 33η έκδοση του φεστιβάλ Hyères, προσκλήθηκε ο Haider Ackermann- καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Berluti -ο οποίος ορίστηκε και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για τον διαγωνισμό μόδας. Για την έκθεση με τίτλο ‘A Vanishing Act’ η Hans Boodt Mannequins παρείχε κούκλες από τις Premium συλλογές της τις οποίες προσάρμοσε ειδικά για τη περίσταση και οι οποίες επιλέχτηκαν προσωπικά από τον Γάλλο σχεδιαστή.

Schiaparelli, 2017

Ο Bertrand Guyon –καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Schiaparelli- υπήρξε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για τον διαγωνισμό μόδας που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του 33ου φεστιβάλ Hyères στη Villa Noailles. Οι κούκλες της Hans Boodt Mannequins, ήταν παντού σε αυτή τη 33η επέτειο του φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένης και της παρουσίασης του οίκου Schiaparelli στο χώρο la Piscine, υποστηρίζοντας έτσι τον θεσμό του φεστιβάλ και αποδεικνύοντας σαν επίσημος συνεργάτης για δεύτερη συνεχή χρονιά, τις αμέτρητες δυνατότητες που διαθέτει η εταιρεία μας.

Paco Rabanne, 2016

Οι κούκλες μας κατασκευασμένες ειδικά για τη έκθεση ‘Work in Progress’ αφιερωμένη στον Paco Rabanne κατά τη διάρκεια του 31ου διεθνούς φεστιβάλ. Ένα ταξίδι αναδρομής στην εκπληκτική καριέρα του σχεδιαστή. Ένας εκπληκτικός συνδυασμός αρχείων και έργων σχεδιασμένα από τον Julien Dossena του οποίου η έμπειρη πινελιά ανέδειξε νέες πτυχές στις ανάγλυφες δημιουργίες του οίκου επιτυγχάνοντας τη ιδανική ισορροπία ανάμεσα στο δομικό σχεδιασμό και την ανάλαφρη αίσθηση.

Φωτογραφίες: Lothaire Hucki